Hoci zatiaľ ešte nie sú bežným sortimentom v lekárňach, ich pozitívny vplyv na ženské zdravie je nepopierateľný. A to nielen na to psychické, ktorému prospieva sexuálne uspokojenie. Venušine guličky pomáhajú bojovať proti oslabenému panvovému dnu, ktoré vedie k vzniku stresovej inkontinencie. S tou zápasí až 60 percent žien. Pritom môžete tomuto problému predísť posilňovaním, napríklad práve pomocou Venušiných guličiek. Stačí ich zaviesť do vagíny, snažiť sa ich tam udržať a priebežne ich zvierať svaly ako pri Kegelových cvikoch. K posilňovaniu svalstva prispievajú aj vibrácie, ktoré ho prekrvujú.

Ako Venušine guličky fungujú?
Nejde iba o guličky, ktoré vidíte na prvý pohľad. Vnútri nich sú schované ďalšie - menšie, ktoré sa starajú o vibrácie. Čím sú ťažšie, tým sú vibrácie silnejšie. Pritom nepotrebujú žiadnu batériu. Úplne k tomu stačí, aby sa žena pohybovala. Tým získava vnútorná gulička pohybovú energiu, ktorú následne odovzdáva guličke vonkajšej.

Komu prospejú?
Táto na prvý pohľad erotická pomôcka dokáže v niektorých ľahších prípadoch inkontinenciu dokonca vyliečiť. Lekári však odporúčajú začať s precvičovaním a spevňovaním panvového dna ešte dávno predtým, než sa problémy s udržaním moču vyskytnú. Venušine guličky by ale mali používať aj ženy po pôrode, so sklonmi k obezite, ťažko fyzicky pracujúce, diabetičky alebo v prechode, kedy klesá hladina estrogénov. Vedľajším účinkom tohto posilňovania je potom schopnosť intenzívnejšie prežívať milovanie. A to nielen tá vaša, ale aj partnerova. Buďte si istá, že si túto zmenu všimne.

Ako vybrať tie správne?
Podľa historikov ženy preukázateľne experimentovali so zavádzaním vaginálnych guličiek už pred zhruba 1500 rokmi, a to v Číne. Ich pomôcky sa od tých terajších diametrálne líšili, a to najmä v použitom materiáli. Slonovinu, drevo či drahé kovy dnes nahradil najčastejšie plast, latex či silikón. K maniu sú ale aj kovové či sklenené produkty. Aké teda vybrať? Záleží nielen na vašom vkuse, ale aj na zdravotnej stránke.