Sedíme s kamarátkami pri víne a po druhom treťom pohári príde reč na tému sexu. Málo kedy sa ale kamarátke zveríme s tým, z čoho máme obavy pred prvým sexom s novým mužom. Bojíme sa, že budeme vyzerať hlúpo a trápne. Pokoj, také myšlienky sa hlavou prehnali nie jednej z nás! Práve preto vám prinášame 6 najbežnejších obáv, ktoré mnoho z nás sprevádza pri pomyslení na prvú súlož.

Či ide o jednorazovú akciu pre pobavenie, alebo postúpenie na ďalšiu métu s niekým, s kým to chceme brať vážne, môžu vyliezť bubáci, ktorí sa premenia na nezkrotiteľnú trému a stres. A to môže všetko totálne pokaziť. Niekedy je dobré vedieť, že v tom nie sme samy a problematiku si trochu rozviesť. Najviac z nás asi trápi samotná nahota. Bojíme sa pred novým partnerom vyzliecť, pretože budeme musieť odhodiť brnenie v podobe push-up podprsenky, sťahovacej bielizne, alebo push-up jeans, ktoré nám vytvarujú krásny okrúhly zadoček. Nie som pre neho tučná? Čo ak sa mu nahá nebudem páčiť? Bože, čo ty faldy na bruchu! A niektoré sa jednoducho hanbíme byť nahé. Realitou ale je, že máloktorý muž také veci vníma v okamihu, keď sa schyľuje k prvému sexu. Hlavné, čo partner vníma je atmosféra daného okamihu a dosť možno sa snaží skrotiť svojho hada v trenkách, aby neskončil ešte skôr, než začne. Krv z mužovho mozgu prechádza dole, kde vyviera v jeho penise a jediné čo ho v tejto chvíli zaujíma ste vy, vaša prítomnosť, dotyky a erotická energia, ktorá medzi vami prúdi. Ak vám dámy toto ako útecha nestačia a aj tak nemáte z nahoty dobrý pocit, najlepším riešením je sexi oblečenie a ďalšie doplnky. Môžete skúsiť aj škrabošku, ktorá vo vás vyvolá pocit tajomnosti a budete sa cítiť sexy a uvoľnene. Ani ihličkové podpätky naozaj neprídu nazmar!

Ďalším dámskym desom býva situácia, keď partner nechce kondóm. Či už nás desia prípadné pohlavné choroby pána neznámeho, alebo otehotnenie, je to o dohovore. Pokiaľ partner nechce pristúpiť na použitie kondómu, tak je to naozaj dôvod zbaliť sa a ísť. Ješita, ktorý argumentuje tým, že si to s kondómom neužije napriek tomu, že sa poznáte chvíľu a vy máte obavy z chorôb, nie je niekto, kto by za to stál. Mnoho žien má tiež problém s nepravidelnou menštruáciou – tie sa často obávajú, aby nezačali pri sexe krvácať. Priznajme si, že obzvlášť s novým partnerom to je veľmi nepríjemná situácia, navyše, keď ste u partnera a dôjde k znečisteniu postele. Ale pozor, na toto máme typ! Pre svoj pokoj môžete použiť vaginálnu špongiu, úžasné sú tie z morskej huby, ktoré sú 100% prírodné a sú mäkké a hladké, takže pri sexe muž nič nespozná. Jeho penis sa bude ponárať do príjemného materiálu a všetko bude v poriadku. Druhým variantom je sex v sprche, kde tečúca voda nežiaducu krv odnesie.

Niektoré ženy pred prvým stykom premýšľajú, či sú v sexu dosť dobré. Obzvlášť, pokiaľ nemajú zas takú veľkú škálu sexuálnych skúseností, môžu byť veľmi nervózni. Verte, že aj muži majú strach z toho, či ženu uspokoja. Nebojte sa s partnerom komunikovať. Povedzte, čo je vám príjemné a rovnako tak sa spýtajte svojho náprotivku čo má rád a čo sa mu páči. Aby sme sa nezameriavali len na pocit ženskej nedostatočnosti – mnoho žien má strach, čo ich prekvapí, až sa dostanú do treniek.

Niektoré z nás sa boja, že bude príliš veľký a nebudú schopné ho vaginálne pojať. Drvivá väčšina sa ale bojí skôr opaku. Bude na mňa čakať malý červíček? S tým asi nič moc neurobíme, ale majme na pamäti, že aj s malým gašparkom, ide zahrať veľké divadlo. Prípadne môžete skúsiť tlakovú pumpu na penis, po ktorej penis nadobudne, alebo návlek na penis, ktorý ho zväčší až o 5 cm – sama musíte zvážiť v akej fáze s partnerom ste a kedy mu pomôcky navrhnúť. Pokiaľ je naopak obrovský, potom je to len na vás. Pomôcť si môžete lubrikačným gélom – napríklad silikónovým lubrikantom, ktorý nevysychá a je veľmi príjemný, primárne ide ale o uvoľnenie. Pokiaľ vám nepomôže pohár vína, môžete si dopomôcť španielskymi kvapôčkami, alebo tzv. poppers, ktoré vám prejdú telom ako erotická cunami. Budete uvoľnená a plná vášne, často kvapôčky pomáhajú prekrveniu sliznice pošvy a väčšiemu vlhnutiu vašej mušličky.

Ako posledná by som rada zmienila hygienu. Veľké množstvo žien, obzvlášť vo veku po 25, veľmi dbajú na čistotu intímnych partií pred pohlavným stykom aj ďalšími intímnosťami. Za žiadnu cenu by nepristúpili na sex po celodennom výlete. Samozrejme nie každý to tak má a asi väčšina z nás sa nebude vrhať do orálneho sexu so spotenými guľami. Jednoduchá rada znie – nalákajte ho do sprchy. Máloktorý muž odmietne sprchu so ženou, kde sa krásne navodí erotická atmosféra a rozbehne parádna predohra.